Si e frumos sa vezi cum lucrurile par sa se schimbe dintr-o data. E frumos sa ramai placut impresionat cand vezi schimbari in vietile oamenilor, cand ajungi sa ii intelegi, sa-ti dai seama ca le esti de folos si ca nu ocupi doar cu numele un loc in viata lor! E atat de frumos sa ai pe cineva aproape atunci cand simti ca pamantul iti fuge de sub picioare, atunci cand si o furnica pare sa fie mai uriasa decat tu insuti! E frumos atunci cand te simti bine, dar binele acesta este intotdeauna datorat multor altor lucruri din jurul tau!

Noi oamenii ne gandim uneori, si am vrea sa dam o definitie cuvantului VIATA. Oare ce inseamna ea in adevaratul ei sens ? Ei bine, viata ar fi prea usor de explicat: o copilarie minunata, plina de jocuri marunte hazlii, multe intamplari ciudate, intrebari chinuite si raspunsuri sofisticate. Mai inseamna educatie, cea care vine din partea parintilor, dar si a scolii. Mai ar fii si educatia cu care te auto-inveti, stiind sa ai propriul control asupra faptelor si a deciziilor. Deja dupa educatia care cuprinde mai multe categorii: gradinita, scoala, liceu si facultate, intervine rostul omului in viata, el fiind ajuns la maturitate si capabil de a-si construi propriul drum .Nu ar putea singur, asa ca rasare iubirea, invatata si ea pas cu pas inca din perioada adolescentei care isi face si ea aparitia , ocupand un rol foarte important in jocul vietii. Si cand am spus joc, ma gandesc ca de fapt asta e viata, e doar un joc, care jongleaza cu noi oamenii. Ne pune la incercare, ne masoara taria caracterului si ne testeaza cu atatea momente, unele fiind dureroase doar pentru a ne da noi seama de propriul caracter!

Madalina Dicu