Detoxifierea ficatului

liliana-suciu-2

Liliana Suciu naturopathe (Quebec, Canada) diplômée en médécine génerale (Roumanie) Ruby Director Usana Health Sciences Premium Platinum Pacesetter www.lilianasuciu.com

Ficatul, dupa colon, este cel mai agresat organ din corp. Daca colonul este agresat in special de toxinele provenite din alimentatie, ficatul este atacat zilnic de toate deseurile din interiorul organismului plus cele absorbite din colon!

Nu puteti dezintoxica ficatul fara o curatare in prealabil a colonului! Pentru ca tot continutul ficatului ajunge in colon! Daca acesta este plin de toxine, tot ce ati eliminat din ficat se va reabsorbi si se va intoarce in sange!

Ficatul este organul cel mai solicitat din corp care dezintoxica in  fiecare minut al vietii noastre toate toxinele pe care organismul le produce din interior (metabolism). El munceste de dimineata si pana seara pentru a ne proteja organismul de toxine. In schimb, el estenumai locul unde se produce dezintoxicarea… Adevarata dezintoxicare o produc antioxidantii, vitaminele si mineralele din ficat. Deci trebuie sa ii furnizati zilnic, ustensilele cu care sa poata lucra, pentru ca celulele sale stiu ce sa faca cu ele si cum sa le utilizeze pentru ca noi sa ramanem sanatosi! Si nu numai atat, asa cum aveti grija ca in fiecare an sa faceti o curatenie generala a casei, asa trebuie curatat si ”domnul ficat”!

Vitaminele, mineralele si antioxidantii joaca un rol primordial in fiecare zi in lupta cu toxicitatea din interiorul ficatului. Beta carotenul (provitamina A), complexul de vitamine B si vitamina C au un rol extrem de important in neutralizarea aciditatii din ficat.

Pe langa aceste vitamine, antioxidantii precum N-acetil cisteina, rutina, quercentina, hesperidina, acidul alfa lipoic si inozitolul sunt de o mare valoare in functia hepatica. De aceea noi punem foarte mult accent pe o alimentatie cat mai putin transformata si pe o suplimentare de inalta calitate si complexitate care sa va permita sa aveti toate aceste substante necesare zilnic.

Omega 3 din uleiul de peste este o adevarata ”mladiere” pentru ficat. Fiind o grasime de calitate superioara, are capacitatea daca este cu adevarat foarte pur si concentrat de a ajuta ficatul in cazul in care contine multe alte grasimi nedorite, asa numitul ”ficat gras”. De asemenea, multe toxine din ficat au nevoie de o grasime in care se se elimine, asa numitele toxine liposolubile, deci pe langa Omega 3 din peste va recomandam un ulei de masline extravirgin, extras prin presare la rece sau ulei de grane de in, tot asa de calitate superioara.

Suntem extrem de precauti in momentul in care va recomandam omega 3 din peste, pentru ca majoritatea produselor nu sunt testate si contin foarte multe metale grele (mercur, arsenic, plumb, etc). Deci in momentul in care decideti ca doriti cu adevarat sa ii faceti bine ficatului, aveti grija sa nu va intoxicati si mai rau cu aceste metale grele nedorite! Va putem indruma oricand! Iar uleiul de masline trebuie sa fie intr-un ambalaj de sticla si nu de plastic, de culoare inchisa!

Silimarina:

–  are proprietati anti-cancer

–  protejeaza celulele pielii contra radiatiilor UV

–  amelioreaza metabolismul glucozei in cazul hiperglicemiei

–  poate reduce fribroza hepatica indusa de alcool

–  protejeaza celulele hepatice de efectele distrugatoare ale medicamentelor chimioterapice

–  stimuleaza eliminarea toxinelor din ficat si a bilei

–  stimuleaza eliminarea materiilor fecale

–  ajuta la pierderea kilogramelor

–  este un puternic antioxidant care protejeaza celulele hepatice

Fibrele solubile si insolubile:

–  absorb toxinele din intestin si colon

–  ajuta la cresterea volumului materiilor fecale care in prezenta lor vor avea o consistenta

Normala

–  stimuleaza miscarea intestinului si a colonului pentru eliminarea materiilor fecale

–  favorizeaza eliminarea grasimilor, a toxinelor, a colesterolului si a rezidurilor de pe peretii colonului

–  pierderea kilogramelor in plus ca adjuvant in programele de slabire

–  eliminarea bilei in surplus din colon

–  curatirea pielii ca efect indirect datorita eliminarii toxinelor din colon

Nu toate fibrele sunt la fel: exista doua mari categorii – solubile si insolubile!

De aceea vom discuta  separat subiectul acesta pentru ca exista pericolul crearii unei dependente de fibre solubile in cazul in care suferiti de constipatie!

Nu va recomandam produse care contin fibre in cazul in care aveti diaree sau scaun moale pentru ca nu avem voie sa iritam si mai mult peretele intestinal!

Sucul de lamaie proaspat este o metoda foarte simpla de a elimina toxinele din corp zilnic. Dimineata pe stomacul gol, sucul de la o jumatate de lamaie in apa calduta este un purificator extraordinar!

In cazul in care aveti anumite contraindicatii sau sensibilitate la stomac, va rugam sa va adresati celui care se ocupa de sanatatea dumneavoastra!

Pentru un efect extraordinar, puteti adauga in acelasi pahar, o cantitate foarte mica de piper de Cayenne in pudra cat varful unui cutit! Colonul si ficatul va vor spune: ” Multumesc”!